Het mysterie van de trillende iPhone

Voor mij persoonlijk is het tegengaan van afleiding een belangrijk deel van time management en veel afleiding wordt veroorzaakt door de moderne techniek. Eén van de eerste dingen die ik mensen daarom altijd aanraad, is om selectief om te gaan met meldingen op hun iPhone. Maar dat bleek niet genoeg te zijn toen ik zelf de upgrade uitvoerde naar iOS 6 en geconfronteerd werd met “Het Mysterie van de Trillende iPhone”. In dit artikel geef ik je zes stappen om dit mysterie op je eigen iPhone op te lossen.

Het Mysterie

Na een tijdje de kat uit de boom te hebben gekeken, besloot ik om het erop te wagen en het vernieuwde besturingssysteem iOS 6iOS6 trillende iPhone op mijn iPhone te installeren. Het ergste geklaag op internet was inmiddels overgewaaid en Apple had een bijgewerkte versie 6.0.1 uitgebracht, dus ik vond het tijd om mijn telefoon weer helemaal up to date te maken.

Ik koppelde het toestel aan de computer en na een tijdje wachten, overeenkomsten wegklikken en door de andere hoepeltjes springen die bij zo’n update horen, was ik de trotse bezitter van een iPhone met het nieuwe iOS. Op het moment dat ik mijn bijgewerkte toestel oppakte, deed Het Mysterie zich voor: terwijl ik op zoek ging naar de nieuwe iOS-6-functies, trilde de telefoon af en toe kort.Net zoals de gemiddelde mens negeerde ik de eerste symptomen, in de verwachting dat het vanzelf wel weer zou overgaan. En inderdaad hield het getril na een paar keer op, dus ik dacht dat het misschien met de update te maken had en haalde mijn schouders erover op.

Totdat ik wilde gaan slapen met de telefoon op het nachtkastje naast me!

Op strategische momenten besloot het ding eventjes kort te trillen om me eraan te herinneren dat ik nog net niet sliep. Omdat ik toch niets beters te doen had, ben ik gaan graven in de instellingen om uit te zoeken hoe ik deze bug (dan wel feature) kon uitschakelen. Ik heb de instelling gevonden en hij zit zeker net zo diep verstopt als de instelling in Outlook om de mailnotificatie het zwijgen op te leggen, maar hier vind je de routebeschrijving.

Uitschakelen van het trillen in iOS 6

Apple heeft besloten dat het goed voor je is om een signaal te krijgen bij nieuwe mail, zelfs als je deze melding eerder had uitgezet. De trillingen worden dus veroorzaakt door binnenkomende mailtjes. Als je hier vanaf wilt (en wie wil nou midden in de nacht wakker getrild worden voor een of andere nieuwsbrief?) dan zijn dit de stappen.

1. Ga naar de Instellingen en kies “Berichtgeving“.

2. Scroll naar beneden en kies “Mail“.

3. Je ziet nu al je mail-accounts staan. Helaas moet je de volgende handelingen voor iedere account opnieuw uitvoeren.

Kies de account die je wilt instellen.

4. Nu komt een onlogische stap. Kies in het volgende scherm “Geluid voor nieuwe e-mail“.

5. Je ziet nu “Standaard” staan bij de optie Trilling. Dat ziet er heel onschuldig uit, maar kijk wat er gebeurt als je deze optie selecteert.

6. Nu zie je dat “Snel” de standaardinstelling is. Met andere woorden: bij iedere nieuwe mail trilt je iPhone snel. Gelukkig zit onder in beeld de verlossende optie. Zet het vinkje bij “Geen” en het getril houdt op voor deze mailaccount. Ga dan terug naar stap 3 totdat je al je accounts hebt gehad.

Hopelijk doet je telefoon nu weer datgene wat je ervan verwacht! Ruim meteen je ongewenste apps op met deze tip, dat scheelt ook weer afleiding.

Vind je deze tip handig? Steel en deel hem via LinkedIn, Twitter en Facebook met de onderstaande knoppen.

Navigatie

› Trillende iPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *