Google Reader gaat stoppen

Eén van de meest bezochte onderwerpen op deze website is de serie artikelen over het slim bijhouden van medische vakliteratuur met hulp van Google Reader. Ik vermoed dan ook dat er intussen heel wat artsen hun vak bijhouden met hun smartphone, tablet en online.Geen paniek nu Google Reader ermee stopt

Ik schrok dan ook van dit bericht op de officiële Google Reader blog: Google Reader gaat sluiten per 1 juli 2013. Meteen begon het op het internet te gonzen over alternatieve online RSS-lezers, waarvan sommige betaald. Zoek op Google maar eens naar “Google reader alternative”.

Wat nu?

Het nieuws is nog vers, dus de komende tijd ga ik onderzoeken welke alternatieve aanbieder de beste is om Google Reader te vervangen. Mijn programma van eisen ziet er als volgt uit:

  • Vanuit iedere computer bereikbaar, dus online
  • Synchroniseert op een eenvoudige manier met apps voor smartphone en tablet
  • Gemakkelijk te bedienen, waaronder een gemakkelijke overstap vanuit Google Reader
  • Ondersteunt alle soorten RSS-feeds
  • Gratis

Ik verwacht dat aanbieders van apps voor iPhone, iPad en dergelijke hun producten snel zullen bijwerken en ben benieuwd welke RSS-dienstverlener dan de hoogste ogen zal gooien.

Zodra er witte rook is, zet ik een overstapgids en een bijgewerkte versie van de serie over het bijhouden van vakliteratuur op deze site. Tot die tijd luister ik naar het advies van Douglas Adams: Don’t Panic.

Update: Feedly is op dit moment de beste opvolger van Google Reader. Feedly voldoet aan de bovenstaande eisen en wordt door steeds meer RSS-apps ondersteund. Ik ben zelf dus overgestapt en ik heb een stappenplan gemaakt hoe je snel kunt migreren van Google Reader naar Feedly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *